1Τι είναι Ορθοκυτταρική Ιατρική;

Η Ορθοκυτταρική Ιατρική στηρίζεται στην εφαρμογή της φυσικής ιατρικής και της κλινικής εφαρμογής της διατροφολογίας και αποσκοπεί στη φυσιολογική λειτουργία και ζωή των κυττάρων. Αφορά κυρίως στο κυτταρικό επίπεδο και βασίζεται περισσότερο στη βιοχημική συμπεριφορά και αλληλεπίδραση του οργανισμού με τα υλικά χημικά στοιχεία, στα οποία στηρίζεται ο ίδιος και οι λειτουργίες του, θεωρώντας ότι οι λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού μπορεί να αποκαταστηθούν εφόσον του παρασχεθούν οι σωστές διατροφικές ουσίες (ορθά μόρια) στην κατάλληλη ποσότητα, ποιότητα ή συνδυασμό αυτών.

2Τι είναι τα ορθοκυτταρικά σκευάσματα;

Τα ορθοκυτταρικά σκευάσματα βασίζονται σε επιστημονικές γνώσεις και μεθόδους της βιοχημείας, της κλινικής μικροσκοπίας, της διατροφολογίας, της φαρμακολογίας, της φυσιολογίας και της ανοσολογίας. Σκευάσματα της ορθοκυτταρικής ιατρικής μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε μόνα τους για πρόληψη είτε για βοήθεια σε συγκεκριμένο πρόβλημα του οργανισμού, αλλά και παράλληλα με αυτά της συμβατικής ιατρικής, ώστε να «εξοπλίσουν» τον οργανισμό με απαραίτητες ουσίες οι οποίες κινητοποιούν συνολικά τα συστήματα του οργανισμού.

Τα ορθοκυτταρικά σκευάσματα χρησιμοποιούν βασικές μικροδιατροφικές ουσίες, όπως βιταμίνες, βιταμινοειδή, ιχνοστοιχεία, μεταλλικά στοιχεία, αμινολιπαρά & ουσιώδη λιπαρά οξέα, φλαβονοειδή, ένζυμα, προβιοτικά & πρεβιοτικά και φυτικές ουσίες.

3Ποια είναι η σύσταση για τις εγκύους που επιθυμούν να ακολουθήσουν μία αγωγή με σκευάσματα της metapharm; Είναι ασφαλές; Αν ναι, σε τι δοσολογίες;

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην περίοδο της εγκυμοσύνης, εκτός εάν υπάρχει συγκεκριμένη αντένδειξη. Προσοχή δίνεται στην αποφυγή σκευασμάτων που περιέχουν ουσίες που επηρεάζουν το γυναικείο ορμονικό σύστημα. Η δοσολογία είναι ανάλογη, και εξαρτάται από το εάν πρόκειται να καλυφθεί κάποια έλλειψη σε στοιχεία ή εάν χορηγείται για προληπτικούς λόγους. Γενικά ισχύει η συνιστώμενη δοσολογία και πάντοτε με ιατρική σύσταση και παρακολούθηση.

4Μπορούν μικρά παιδιά να ακολουθήσουν μία αγωγή με σκευάσματα της metapharm; Αν ναι, από ποια ηλικία και σε τι δοσολογία;

Παιδιά άνω των 6 ετών μπορούν να ακολουθήσουν μία αγωγή με σκευάσματα της metapharm και η δοσολογία εξαρτάται από το σωματικό βάρος του παιδιού. Γενικά κάτω από 20 κιλά, χορηγείται το ½ της συνιστώμενης δοσολογίας και κάτω από 10 κιλά το 1/3 της δοσολογίας, πάντοτε με ιατρική σύσταση και παρακολούθηση.

5Υπάρχουν αντενδείξεις ή παρενέργειες από τη χρήση κάποιου σκευάσματος;

Οποιαδήποτε επιφύλαξη αναγράφεται στις οδηγίες του σκευάσματος. Επίσης οι φυσικές πρώτες ύλες και τα φυτικά στοιχεία λειτουργούν ως συνένζυμα που βελτιώνουν τις επιμέρους δράσεις και εμποδίζουν την υπερδοσολόγηση (δηλαδή ο οργανισμός απορροφά τόση ποσότητα όση χρειάζεται και την υπόλοιπη την αποβάλλει).

6Υπάρχει υπερβολική δόση;

Δεν υπάρχει υπερβολική ή τοξική δόση, αλλά υπάρχουν συνιστώμενες δόσεις για την ορθή χρήση και αποτελεσματικότητα που καθορίζονται από κλινικές και εργαστηριακές έρευνες.

7Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να παίρνω κάποιο σκεύασμα της metapharm; Και μετά από πόσο καιρό μπορώ να τα ξαναπάρω;

Επειδή όλες οι ουσίες λειτουργούν σε κυτταρικό επίπεδο, τα σκευάσματα είναι καλό να λαμβάνονται για χρονική διάρκεια μεγαλύτερη του τριμήνου έως και εξαμήνου. Δεδομένου ότι ο κυτταρικός πληθυσμός του ανθρώπου ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες, οι νέοι κυτταρικοί πληθυσμοί αναπτύσσονται με την ευεργετική δράση των ουσιών και έτσι βελτιώνεται η επιβάρυνση της προηγούμενης κατάστασης του οργανισμού.

Δεν υπάρχει απαγόρευση για συνεχή χρήση εφόσον υπάρχει ανάγκη, αλλά η διάρκεια χρήσης εξαρτάται από το μέγεθος και την ένταση του προβλήματος. Γενικά προτείνεται 4μηνη χρήση, δύο μήνες διακοπή και στην συνέχεια 4μηνη εκ νέου χρήση.

8Μπορώ παράλληλα να συνεχίσω την φαρμακευτική αγωγή μου;

Τα ορθοκυτταρικά σκευάσματα της metapharm συνδυάζονται με θεραπείες, με φάρμακα, βοηθώντας στην ενίσχυση της αντίστασης και στη βελτίωση της γενικής κατάστασης αυξάνοντας επίσης τη δυνατότητα για ανάρρωση από επεμβάσεις ή βαριές θεραπείες.

9Πειράζει αν πάρω 2 ή 3 κάψουλες από διαφορετικά σκευάσματα της metapharm ταυτόχρονα;

Δεν υπάρχει πρόβλημα να συνδυαστούν περισσότερα του ενός σκευάσματα ταυτόχρονα.

10Υπάρχει κάποια ώρα της ημέρας που είναι καλύτερα να πάρω τα ορθοκυτταρικά σκευάσματα της metapharm;

Γενικά δεν υπάρχει αυστηρός κανόνας. Αυτό καθορίζεται από την χρονοβιολογία και τις οδηγίες που καθορίζουν την στόχευση ή το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές ουσίες έχουν χρονοβιολογία, όπως και πολλά όργανα του σώματος. Για παράδειγμα, το ήπαρ εργάζεται και αποτοξινώνει κυρίως τη νύχτα, όπως επίσης και ο νωτιαίος μυελός. Έτσι αν θέλει κάποιος να αυξήσει τη δράση ενός σκευάσματος το λαμβάνει ανάλογα.

Η γενική οδηγία είναι για λήψη ½ ώρα προ φαγητού. Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχει σύσταση για ορθή λήψη στη συσκευασία του σκευάσματος.

11Πάσχω από αλλεργία (εαρινή αλλεργία, αλλεργική ρινίτιδα, κ.ο.κ.). Είναι ασφαλής η χρήση των σκευασμάτων της metapharm;

Ναι είναι ασφαλής. Δεν έχουν παρατηρηθεί αλλεργικές αντιδράσεις. Ορισμένες συνθέσεις σκευασμάτων μπορεί να βοηθήσουν σε αλλεργικές καταστάσεις (π.χ. Nigella Sativa).

12Έχω δυσανεξία (π.χ. στη γλουτένη ή/και στη μαγιά, κ.λπ.). Είναι ασφαλής μια αγωγή με σκευάσματα της metapharm;

Τα σκευάσματα της metapharm δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες, συντηρητικά και ζάχαρη. Σε ορισμένα περιέχεται γλουτένη.

13Ποια είναι η χώρα παραγωγής και σε τι ελέγχους υπόκεινται;

Όλα τα προϊόντα της metapharm παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με αυστηρότατες διαδικασίες που καθορίζουν την παρασκευή των συμπληρωμάτων διατροφής και των διατροφικών φαρμάκων. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και πολύς χρόνος στην εξεύρεση των πλέον κατάλληλων πρώτων υλών καθώς και στη διαχείριση και επεξεργασία τους. Ο συνδυασμός των ουσιών και η δημιουργία των συνθέσεων των σκευασμάτων λαμβάνουν υπόψη τους τη βιοδιαθεσιμότητα, την φαρμακοκινητική, την ποσολογία, τον χρόνο ημιζωής καθώς και τις αλληλεπιδράσεις τους. Η βελτίωση και εξέλιξη των ορθοκυτταρικών σκευασμάτων είναι συνεχής και βασίζεται σε κλινικές παρατηρήσεις και στην παρακολούθηση των οργανικών ή κυτταρικών μεταβολών μέσω της κλινικής μικροσκοπίας-βιοπαθολογίας (Documentative Natural Medicine), με στόχο τα σκευάσματα να διατηρούνται πάντα πολύπλευρα αποτελεσματικά.

Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται περνούν από διπλούς ελέγχους καταλληλότητας, οι οποίοι διενεργούνται από ανεξάρτητους ελεγκτικούς φορείς. Η χρήση Ορθοκυτταρικών Σκευασμάτων διέπεται από τους κανόνες της φαρμακολογίας και έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και ο ποιοτικός έλεγχος των ουσιών σύμφωνα με τις Οδη­γίες των αρμόδιων Οργανισμών (Ε.Ε.-EFSA, EMEA-European Medicines Agency, WHO).

Τα σκευάσματα της metapharm έχουν γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ.

14Γιατί άλλαξε η σύνθεση συγκεκριμένου σκευάσματος;

Η σύνθεση μπορεί να αλλάζει όταν διαπιστωθεί ότι η τροποποίησή της αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους. Επίσης ενδέχεται να αλλάξει όταν τροποποιηθεί κάποια οδηγία σχετικά με τις ποσότητες των χρησιμοποιούμενων ουσιών.

Δεδομένου ότι τα σκευάσματα της metapharm παράγονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει ένα πολύ αυστηρό πλέγμα ελέγχων και κανονισμών σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων.

15Γιατί άλλαξε το όνομα του σκευάσματος που είχα πάρει πριν κάποιους μήνες;

Η αλλαγή ονομασίας οφείλεται είτε στην αλλαγή της άδειας κυκλοφορίας ή/και της σύνθεσης του σκευάσματος.

16Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι φυσικής προέλευσης ή κατασκευάζονται σε εργαστήρια;

Οι πρώτες ύλες των σκευασμάτων της metapharm είναι σε μεγάλο βαθμό φυσικής προέλευσης. Παρασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες (φαρμακευτικά φυτά, εκχυλίσματα φρούτων, ορυκτά κ.λπ.), εκτός ορισμένων μετάλλων και ιχνοστοιχείων που λαμβάνονται εργαστηριακά. Όλες οι πρώτες ύλες παράγονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις κάτω από τον έλεγχο και την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού.

17Συσκευάζονται στην Ελλάδα;

Όλα τα προϊόντα της metapharm παράγονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με αυστηρότατες διαδικασίες παραγωγής συμπληρωμάτων διατροφής και διατροφικών φαρμάκων. Εισάγονται συσκευασμένα, κυκλοφορούν με ημερομηνία λήξης και οδηγίες χρήσης και σωστής λήψης για τον χρήστη στα ελληνικά, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

18Χρειάζονται ψυγείο;

Δεν απαιτείται η διατήρησή τους σε ψυγείο. Διατηρούνται σε κανονικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Αν αφορά σε υδάτινο διάλυμα, τότε με το άνοιγμα του μπαίνει στο ψυγείο.

19Επηρεάζονται από ακτινοβολία, όπως τα ομοιοπαθητικά;

Τα σκευάσματα της metapharm έχουν σταθερές συνθέσεις, που δεν επηρεάζονται από τις ακτινοβολίες που υπάρχουν στην καθημερινή δραστηριότητα.

20Μέσα στη συσκευασία του σκευάσματος που αγόρασα υπάρχει ένα μικρό φακελάκι με κρυστάλλους σιλικόνης. Γιατί υπάρχει; Πρέπει να το κρατήσω;

Όπου απαιτείται, τα σκευάσματα της metapharm περιέχουν στην συσκευασία τους ένα ασφαλές φακελάκι με κρυστάλλους σιλικόνης για την απορρόφηση της υγρασίας. Υπάρχουν ορισμένα μικροδιατροφικά στοιχεία (π.χ. βιταμίνες του συμπλέγματος Β)  που είναι ευπαθή και ενδέχεται να αλλοιωθούν από την υγρασία.

21Πού μπορώ να τα βρω;

Τα σκευάσματα της metapharm πωλούνται από τα φαρμακεία και από ορισμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής σε όλη την Ελλάδα.

error: Content is protected !!