Τα σκευάσματα που αποτελούνται από φυσικές ουσίες είναι ασφαλή χωρίς παρενέργειες και επιπλοκές. Κάθε ουσία που χρησιμοποιείται έχει προηγουμένως ελεγχθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της και έχουν εκπονηθεί οι ανάλογες μελέτες που απαιτούνται. Στην συνέχεια καταρτίζεται η αντίστοιχη μονογραφία, η οποία αποτελεί και το «διαβατήριο» της ουσίας για την κυκλοφορία και χρήση της σε σκευάσματα. Επιπλέον, όσο περισσότερο η σύνθεση ενός φυσικού σκευάσματος στηρίζεται σε μικρο-δόσεις των συστατικών που περιέχει, τόσο ασφαλέστερο καθίσταται.

Ειδικότερα, η δημιουργία ορθοκυτταρικών σκευασμάτων βασίζεται σε επιστημονικές γνώσεις και μεθόδους της:

  • Βιοχημείας,
  • Διατροφολογίας,
  • Φαρμακολογίας,
  • Φυσιολογίας,
  • Ανοσολογίας,
  • Μοριακής Βιολογίας,
  • Κλινικής Μικροσκοπίας.

Η αποτελεσματικότητα της δράσης των ορθοκυτταρικών σκευασμάτων στον ανθρώπινο οργανισμό οφείλεται εκτός των άλλων και στο ότι προάγουν τρεις θεμελιώδεις παράγοντες ίασης:

την Αλκαλοποίηση, την Αποτοξίνωση και την Αντιοξείδωση.

Σχηματικά η διαδικασία αυτή αναπαρίσταται στα παρακάτω σχήματα:

Διαπερατές ουσίες καθιστούν τα κυτταρικά τοιχώματα προσπελάσιμα. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι θεραπευτικές ουσίες μπορούν να διεισδύσουν μέχρι τον πυρήνα των κυττάρων.

Αποτοξινωτικές ουσίες φροντίζουν ώστε να αποβάλλονται παθογόνες ουσίες με φυσικό τρόπο.

Αναζωογονητικές ουσίες διεγείρουν τα κύτταρα ώστε να επανέλθει μια υγιής και ζωτική κατάσταση.

 

Τις περισσότερες φορές στα χρόνια νοσήματα είναι αποτελεσματικότερες οι φυσικές ουσίες από τις χημικές ουσίες. Η διαφορά μεταξύ φυσικών και συνθετικά παρασκευαζόμενων μικροδιατροφικών είναι ότι τα πρώτα απορροφούνται και αξιοποιούνται καλύτερα, παρά το γεγονός ότι η δραστική ουσία και στις δύο περιπτώσεις έχει τον ίδιο χημικό τύπο.

Για παράδειγμα, τόσο η φυσική όσο και η συνθετική βιταμίνη C έχουν τον χημικό τύπο του ασκορβικού οξέος. Παρόλα αυτά η φυσική βιταμίνη C, έχει μακράν καλύτερη απορρόφηση, που οφείλεται στην λειτουργία των φυσικών ουσιών ως «συνένζυμα» αυξάνοντας την βιοδιαθεσιμότητα και την απορρόφηση.

Σε αυτή τη λογική στηρίζονται οι περισσότερες συνθέσεις των σκευασμάτων της metapharm®, οι οποίες αποτελούνται από «καθαρές ουσίες» καλής ποιότητας, που συνδυάζονται όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με ένα ευρύ φάσμα αντιοξειδωτικών ουσιών σε βιοδιαθέσιμη μορφή. Ο όρος βιοδιαθέσιμο σημαίνει ότι η ανόργανη ουσία ή φυσική ουσία είναι διαθέσιμη για άμεση και απευθείας χρήση από τη βιοχημεία του οργανισμού.

Εντέλει, η αξία ενός σκευάσματος δεν αφορά μόνο στην ποσοτική προσέγγιση των συστατικών, αλλά στον συνδυασμό πολλών βιοδιαθέσιμων, οργανικών και ανόργανων συστατικών από καθαρές βιολογικές πηγές. Η μεγάλη θεραπευτική αξία των ορθοκυτταρικών σκευασμάτων, έγκειται στο γεγονός ότι ρυθμίζουν συστήματα του οργανισμού και όχι συμπτώματα. Οι χρόνιες παθολογικές καταστάσεις έχουν πάνω από 5 ή 6 αιτίες και αντίστοιχα προβλήματα ή συμπτώματα. Οι συνθέσεις των ορθοκυτταρικών σκευασμάτων σέβονται αυτό το πολύπλοκο γίγνεσθαι της ασθένειας. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι κάθε σκεύασμα αποτελεί ένα «σύστημα πολύπλευρης αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας που στοχεύει».

error: Content is protected !!