GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

  1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

  2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

  3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

  4. Προϊόντα ΕΕ

  5. Κυτταρική Δράση

  6. Νόμιμες Άδειες

  7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

  8. Έλεγχοι Α' Υλών

  9. Κλινική Μικροσκοπία

  10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι Ορθοκυτταρική Ιατρική;

Η Ορθοκυτταρική Ιατρική στηρίζεται στην εφαρμογή της φυσικής ιατρικής και της κλινικής εφαρμογής της διατροφολογίας και αποσκοπεί στη φυσιολογική λειτουργία και ζωή των κυττάρων. Δραστηριοποιείται κυρίως στο κυτταρικό επίπεδο, δηλαδή η δράση της βασίζεται περισσότερο στη βιοχημική συμπεριφορά και αλληλεπίδραση του οργανισμού με τα υλικά χημικά στοιχεία, τα οποία αποτελούν σχεδόν εξολοκλήρου τον ίδιο και τις λειτουργίες του. Θεωρεί ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να «αυτοθεραπευθεί» εφόσον του παρασχεθούν οι σωστές διατροφικές ουσίες (ορθά μόρια) στην κατάλληλη ποσότητα, ποιότητα ή συνδυασμό.

 

Τι είναι τα ορθοκυτταρικά σκευάσματα;

Τα ορθοκυτταρικά σκευάσματα βασίζονται σε επιστημονικές γνώσεις και μεθόδους της βιοχημείας, της κλινικής μικροσκοπίας, της διατροφολογίας, της φαρμακολογίας, της φυσιολογίας και της ανοσολογίας. Σκευάσματα της ορθοκυτταρικής ιατρικής μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε μόνα τους για πρόληψη ή για θεραπεία συγκεκριμένου προβλήματος του οργανισμού είτε παράλληλα με αυτά της συμβατικής ιατρικής σε περίπτωση θεραπείας, ώστε να αυξήσουν τη δραστικότητα των φαρμάκων, καθώς εξοπλίζουν τον οργανισμό με απαραίτητες ουσίες οι οποίες κινητοποιούν συνολικά τα συστήματα του οργανισμού.
Τα ορθοκυτταρικά σκευάσματα χρησιμοποιούν βασικές μικροδιατροφικές ουσίες, όπως βιταμίνες, βιταμινοειδή, ιχνοστοιχεία, μεταλλικά στοιχεία, αμινολιπαρά & ουσιώδη λιπαρά οξέα, φλαβονοειδή, φυτο-οιστρογόνα, ένζυμα, προβιοτικά & πρεβιοτικά. Δεν χρησιμοποιούν «Ξενοβιοτικά».

 

Μπορούν έγκυες γυναίκες να ακολουθήσουν μία αγωγή με σκευάσματα της metapharm; Αν ναι, σε τι δοσολογίες;

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς φόβο και στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Προσοχή δίνεται στην αποφυγή σκευασμάτων που περιέχουν ουσίες που επηρεάζουν το γυναικείο ορμονικό σύστημα. Η δοσολογία είναι ανάλογη, και εξαρτάται από το εάν πρόκειται να καλυφθεί κάποια έλλειψη σε στοιχεία ή εάν χορηγείται για προληπτικούς λόγους. Γενικά ισχύει η συνιστώμενη δοσολογία.

 

Μπορούν μικρά παιδιά να ακολουθήσουν μία αγωγή με σκευάσματα της metapharm; Αν ναι, από ποια ηλικία και σε τι δοσολογία;

Παιδιά άνω των 6 ετών μπορούν να ακολουθήσουν μία αγωγή με σκευάσματα της metapharm και η δοσολογία εξαρτάται από το σωματικό βάρος του παιδιού. Γενικά κάτω από 20 κιλά, χορηγείται το ½ της συνιστώμενης δοσολογίας και κάτω από 10 κιλά το 1/3 της δοσολογίας.

 

Υπάρχουν αντενδείξεις ή παρενέργειες από τη χρήση κάποιου σκευάσματος;

- Η χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων είναι ακίνδυνη, χωρίς παρενέργειες. Οι φυσικές πρώτες ύλες και τα φυτικά στοιχεία λειτουργούν ως συνένζυμα που βελτιώνουν τις επιμέρους δράσεις και εμποδίζουν την υπερδοσολόγηση (δηλαδή ο οργανισμός απορροφά τόση ποσότητα όση χρειάζεται και την υπόλοιπη την αποβάλλει).
- Οποιαδήποτε επιφύλαξη αναγράφεται στις οδηγίες του σκευάσματος.

 

Υπάρχει υπερβολική δόση;

Δεν υπάρχει υπερβολική ή τοξική δόση, αλλά υπάρχουν συνιστώμενες δόσεις για την ορθή χρήση και αποτελεσματικότητα που καθορίζονται από κλινικές και εργαστηριακές έρευνες.

 

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να παίρνω κάποιο σκεύασμα της metapharm; Και μετά από πόσο καιρό μπορώ να τα ξαναπάρω;

- Επειδή όλες οι ουσίες λειτουργούν σε κυτταρικό επίπεδο, τα σκευάσματα είναι καλό να λαμβάνονται για χρονική διάρκεια μεγαλύτερη του τριμήνου έως και εξαμήνου. Δεδομένου ότι ο κυτταρικός πληθυσμός του αίματος ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες, οι νέοι κυτταρικοί πληθυσμοί μεγαλώνουν με την ευεργετική δράση των ουσιών και έτσι δεν υφίστανται την επιβάρυνση της προηγούμενης κατάστασης του οργανισμού.
- Δεν υπάρχει απαγόρευση για συνεχή χρήση όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος και την ένταση του προβλήματος. Γενικά προτείνεται 4μηνη χορήγηση, δύο μήνες διακοπή και πάλι 4μηνη χορήγηση.

 

Μπορώ παράλληλα να συνεχίσω την φαρμακευτική αγωγή μου;

Τα ορθοκυτταρικά σκευάσματα της metapharm συνδυάζονται με άλλες θεραπείες και φάρμακα, βελτιώνοντας την αποδοτικότητά τους και μειώνοντας τις πιθανές παρενέργειές τους. Επίσης ενισχύουν την αντίσταση και την άμυνα του οργανισμού αυξάνοντας τη δυνατότητα για ανάρρωση από επεμβάσεις ή βαριές θεραπείες.

 

Πειράζει αν πάρω 2 ή 3 κάψουλες από διαφορετικά σκευάσματα της metapharm ταυτόχρονα;

Δεν υπάρχει πρόβλημα να συνδυασθούν περισσότερα του ενός σκευάσματα ταυτόχρονα.

 

Υπάρχει κάποια ώρα της ημέρας που είναι καλύτερα να πάρω τα ορθοκυτταρικά σκευάσματα της metapharm;

-Γενικά δεν υπάρχει αυστηρός κανόνας. Αυτό καθορίζεται από την χρονοβιολογία και τις κλινικές μελέτες που καθορίζουν την στόχευση ή την επιθυμητή δράση. Πολλές ουσίες έχουν χρονοβιολογία, όπως και πολλά όργανα του σώματος. Για παράδειγμα, το ήπαρ εργάζεται και αποτοξινώνει κυρίως τη νύχτα, όπως επίσης και ο νωτιαίος μυελός. Έτσι αν θέλει κάποιος να αυξήσει τη δράση ενός σκευάσματος το λαμβάνει ανάλογα (π.χ. για καλύτερη δράση του Immun Glucan στο αμυντικό σύστημα, πρέπει να λαμβάνεται εφάπαξ προ του ύπνου).
- Η γενική οδηγία είναι για λήψη ½ ώρα προ φαγητού. Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχει σύσταση για ορθή λήψη στη συσκευασία του σκευάσματος.

 

Πάσχω από αλλεργία (εαρινή αλλεργία, αλλεργική ρινίτιδα, κ.ο.κ.). Είναι ασφαλής μια αγωγή με σκευάσματα της metapharm;

Ναι είναι ασφαλής. Δεν έχουν παρατηρηθεί αλλεργικές αντιδράσεις. Αντίθετα, αρκετές συνθέσεις σκευασμάτων έχουν σαφή και αποτελεσματική δράση σε αλλεργικές καταστάσεις (π.χ. Nigella Sativa).

 

Έχω δυσανεξία (π.χ. στη γλουτένη ή/και στη μαγιά, κ.λπ.). Είναι ασφαλής μια αγωγή με σκευάσματα της metapharm;

Ναι, είναι ασφαλής. Τα σκευάσματα της metapharm δεν περιέχουν γλουτένη. Επίσης δεν περιέχουν μαγιά εκτός των: BASIS-SLIM, BIERHEFE, HAARKAPSELN, SELEN+VIT C&E, που περιέχουν μαγιά στη σύνθεσή τους.

 

Ποια είναι η χώρα παραγωγής και σε τι ελέγχους υπόκεινται;

Όλα τα προϊόντα της metapharm παράγονται στη Γερμανία σύμφωνα με αυστηρότατες διαδικασίες που καθορίζουν την παρασκευή των συμπληρωμάτων διατροφής και των διατροφικών φαρμάκων. Αφού πραγματοποιηθούν μακρόχρονες περίοδοι κλινικών δοκιμών, λαμβάνουν άδεια κυκλοφορίας από το Γερμανικό κράτος. Το κάθε σκεύασμα της metapharm έχει άδεια κυκλοφορίας από τη Γερμανία είτε ως συμπλήρωμα διατροφής είτε ως διατροφικό φάρμακο. Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται περνούν από διπλούς ελέγχους καταλληλότητας, οι οποίοι διενεργούνται από ανεξάρτητους ελεγκτικούς φορείς.

 

Γιατί άλλαξε η σύνθεση συγκεκριμένου σκευάσματος;

Η σύνθεση αλλάζει όταν διαπιστωθεί ότι η τροποποίησή της αυξάνει την αποτελεσματικότητά του. Επίσης ενδέχεται να αλλάξει όταν τροποποιηθεί κάποια οδηγία σχετικά με τις ποσότητες των χρησιμοποιούμενων ουσιών.
Δεδομένου ότι τα σκευάσματα της metapharm παράγονται στη Γερμανία υπάρχει ένα πολύ αυστηρό πλέγμα ελέγχων και κανονισμών σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων.

 

Γιατί άλλαξε το όνομα του σκευάσματος που είχα πάρει πριν κάποιους μήνες;

Η αλλαγή ονομασίας οφείλεται είτε στην αλλαγή της άδειας κυκλοφορίας ή/και της σύνθεσης του σκευάσματος.

 

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι φυσικής προέλευσης ή κατασκευάζονται σε εργαστήρια;

Οι πρώτες ύλες των σκευασμάτων της metapharm είναι φυσικής προέλευσης. Παρασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες (φαρμακευτικά φυτά, εκχυλίσματα φρούτων, ορυκτά κ.λπ.), εκτός ορισμένων μετάλλων και ιχνοστοιχείων που λαμβάνονται εργαστηριακά. Όλες οι πρώτες ύλες παράγονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις κάτω από τον έλεγχο και την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού.

 

Συσκευάζονται στην Ελλάδα;

Όλα τα προϊόντα της metapharm παράγονται στη Γερμανία σύμφωνα με αυστηρότατες διαδικασίες παραγωγής συμπληρωμάτων διατροφής και διατροφικών φαρμάκων. Εισάγονται συσκευασμένα, κυκλοφορούν με ημερομηνία λήξης και οδηγίες χρήσης και σωστής λήψης για τον χρήστη στα ελληνικά.

 

Χρειάζονται ψυγείο;

Δεν απαιτείται η διατήρησή τους σε ψυγείο. Διατηρούνται σε κανονικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

 

Επηρεάζονται από ακτινοβολία, όπως τα ομοιοπαθητικά;

Τα σκευάσματα της metapharm έχουν σταθερές συνθέσεις, που δεν επηρεάζονται από τις ακτινοβολίες που υπάρχουν στην καθημερινή δραστηριότητα.

 

Απαγορεύεται η μέντα και η coca-cola, όπως ισχύει με τη λήψη ομοιοπαθητικών;

Δεν υπάρχουν ανάλογες αντενδείξεις.

 

Μέσα στη συσκευασία του σκευάσματος που αγόρασα υπάρχει ένα μικρό φακελάκι με κρυστάλλους σιλικόνης. Γιατί υπάρχει; Πρέπει να το κρατήσω;

Όπου απαιτείται, τα σκευάσματα της metapharm περιέχουν στην συσκευασία τους ένα ασφαλές φακελάκι με κρυστάλλους σιλικόνης για την απορρόφηση της υγρασίας. Υπάρχουν ορισμένα μικροδιατροφικά στοιχεία (π.χ. βιταμίνες του συμπλέγματος Β) που είναι ευπαθή και ενδέχεται να αλλοιωθούν από την υγρασία.

 

Πού μπορώ να τα βρω;

Τα σκευάσματα της metapharm πωλούνται από τα φαρμακεία και από ορισμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής σε όλη την Ελλάδα.

end faq